3 seat open untuk join kelas buat poster untuk bisnes online

3 seat open untuk join kelas buat poster untuk bisnes online
Penting ke poster?
Penting ke editing gambar?
Orang kata, dari gambar turun ke hati kan?
So, nak meniaga..gambar produk mainkan peranan penting untuk tarik perhatian customer???
Alhamdulillah, sejak join MJ ni, tak putus2 ilmu yang kak ked dapat. Free pulak tu. Senang melalui online telegram group je dah dapat ilmu buat poster la..ilmu teknik copywriting la..teknik macam2 lagi sebenarnya.
Yang penting, nak tahu hasil dia..kena la ikut cara yang dah di ajar?
Jom cepat pm kak ked utk join group kelas buat poster cantikkkk
www.wasap.my/60192671549
See Translation

Alhamdulillah kota kinabalu kota marudu sipitang kimanis kota marudu ranau tambunan dan kini berada di keningau

Alhamdulillah, kota kinabalu – kota marudu – sipitang – kimanis – kota marudu – ranau – tambunan dan kini berada di keningau. ?
.
Terima kasih dengan pengalaman hebat kelmarin bersama adik-adik warga SK Langkon dan SMK Langkon, anda semua memang awesome! ?? Terutamanya ibubapa dan rakan guru yang supportive, semua ini menjadi booster buat diri kami, Recaliph Consultancy.
.
Semoga kita bertemu lagi diprogram seterusnya. In shaa Allah ?
.
Komitmen seterusnya bersama warga Keningau selama 2 hari. ??
.
Semoga Allah swt berkati perjalanan usia kita ? Aamiin Ya Rabb.
.
#High5Success
#ProgramEasyStudy
#RoadtoSeminarEasyStudy
#RecaliphConsultancy

3 SEBAB KENAPA ANDA PERLU PAKAI MINYAK WANGI , 1- Menjadikan anda lebih menarik – Dalam satu kajian yang dilakukan di Eropah mendapati bahawa…

3 SEBAB KENAPA ANDA PERLU PAKAI MINYAK WANGI
1- Menjadikan anda lebih menarik – Dalam satu kajian yang dilakukan di Eropah mendapati bahawa lelaki
lebih tertarik kepada wanita berdasarkan paras rupa manakala, wanita tertarik kepada lelaki disebabkan bau badan.
2- Memberi kesan emosi – Bau lebih memberi kesan emosi kepada seseorang,apabila anda memakai minyak wangi yang sama sepanjang masa, orang akan mudah untuk mengingati anda apabila mereka terbau minyak wangi yang sama dengan yang anda pakai..
3-Menambah nilai kualiti diri-ia boleh meningkatkan keyakinan diri di samping membuktikan bahawa anda pakar dalam hal penjagaan diri.
Semoga dengan 3 sebab kenapa anda perlu pakai minyak wangi ataupun perfume, akan menggalakkan anda untuk memakai minyak wangi selepas ini. Tak rugi pun jika berwangi-wangian kerana anda buat orang selesa ketika bersama dengan anda.
DENGAN MEMILIKI RICCO PERFUME BANYAK KELEBIHANNYA
Kenapa RICCO PERFUMES jadi pilihan ramai?
*30ml , botol kaca , Spray
*Bau setanding Wangian Antarabangsa
*Botol dan kotak yg Menarik boleh dibuat hadiah
*Bau segar SEPANJANG HARI dan TAHAN LAMA
*Harga pon mampu milik
*Mesra solat
*EDP , Pati original
HUBUNGI KAMI : Hotline: ? 0127861007
Klik link ini untuk terus wasap Hotline
http://wasap.my/60127861007/Nakriccoperfume
Peluang mendaftar sebagai dropship dan agen dibuka untuk 10 orang terawal …
#riccoperfumemalaysia

#BAIK KAU GANTI SEMUA T SHIRT NI!,

#BAIK KAU GANTI SEMUA T SHIRT NI!
.
.
Alhamdulillah!. Selesai business pitching hari ini.
.
.
======
.
.
Kisah 2 tahun lalu
.
.
Dua tahun lalu, kami berjaya mendapat projek team building di Perodua.
.
.
Masa pendaftaran peserta, baru kami perasan t shirt yang dibekalkan tersalah ejaan.
.
.
Ala..1 huruf je pun. Tapi tak boleh maaf punya. Sebab libatkan moto syarikat.
.
.
Saya dan Tuan Haji Mohd Faizul Ikhwan Erusan cepat-cepat berbincang.
.
.
Pada awalnya, saya cadang supaya tshirt yang salah itu dipakai dahulu. Selepas program, kutip semula dan kita akan betulkan tulisan tu.
.
.
Hj Faizul tenung saya sambil tersenyum.
.
.
Kata beliau,
.
.
“Ingat Shah. Keuntungan bukan dengan duit, tapi keuntungan ialah dari hubungan yang baik”.
.
.
“Kena ganti semua ke?”
.
.
“Ya!”
.
.
Aduhh..rugi ooo..bukan sikit nak gantikan 150 helai tshirt..ribu jugak terkoyak. Sakitnyatuhdisini.
.
.
Saya akur.
.
.
Saya datang semula berjumpa pengurusan dan beritahu mereka yang kami akan ganti t shirt baru. Malah ada tshirt yang salah ni tak perlu dipulangkan.
.
.
Masih jelas di mata betapa mereka tersenyum gembira.
.
.
Dipendekkan cerita, tidak sampai dua minggu selepas tu, saya mendapat panggilan dari anak syarikat Perodua yang lain untuk program yang sama.
.
.
Dan hari ini, kami dipanggil lagi.
.
.
Ingat kata-kata guru saya,
.
.
“Keuntungan bukanlah dengan duit, tetapi dengan hubungan yang baik”
.
.
#rcm
#teambuildingbysuccesstouch
See Translation

Cara usahawan Korea menjual pisang

Cara usahawan Korea menjual pisang.
.
.
One day, one banana.
.
.
Bijak!
.
.
—-
Walau apapun perniagaan anda, perahlah idea untuk kelihatan berbeza.
.
.
Unik. Gila.
.
.
Kata Larry Page…
.
.
” Semua idea hebat adalah gila sehingga ia dibuktikan sebaliknya “.
.
.
#rahsiaceramahmemukau
#inovasi
See Translation

Abu Dzar meriwayatkan bahawa Rasulullah s

Abu Dzar meriwayatkan bahawa Rasulullah s.a.w. bersabda :
.
.
عن أبي ذر قال قال لي النبي صلى اللهم عليه وسلم لا تحقرن من المعروف شيئا ولو أن تلقى أخاك بوجه طلق
.
.
“Jangan engkau memandang kecil perbuatan yang baik…
.
.
….walaupun sekadar bermuka manis apabila bertemu dengan sahabat”
.
.
Hadith Riwayat Muslim
.
.
#rahsiaceramahmemukau
See Translation

TAK USAHLAH GANGGU USAHAWAN TANI MENCARI REZEKI

TAK USAHLAH GANGGU USAHAWAN TANI MENCARI REZEKI… katanya kerajaan menggalakkan perusahaan pertanian komersil sejajar dengan cogankata “PERTANIAN ADALAH PERNIAGAAN” tetapi pelik juga saya dengan sikap sebilangan pegawai agensi pertanian kerajaan ni yg sengaja mencari pasal dengan usahawan tani Melayu.
Baru2 ni seorang yang mendakwa Pegawai drp Jabatan Pertanian memberi amaran kpd saya supaya tidak menjual benih kelapa Matag yg sumbernya bukan drp jabatan itu atau tindakan boleh diambil terhadap saya.
Terpinga-pinga saya dibuatnya kerana setahu saya kelapa Mataq sudah ditanam di Malaysia sejak berpuluh tahun lalu dan benih yg dikeluarkan oleh pusat semaian atau nurseri swasta ternyata lebih baik.
Di samping itu, Jabatan Pertanian sendiri tidak mampu membekalkan benih kelapa Mataq yg didakwa terbaik itu secara komersil bagi menampung keperluan peniaga nurseri.
Seperkara lagi saya nak tanya, selain kelapa Mataq berapa banyakkah benih2 pokok berhasil tinggi atau hybrid yg berjaya dicipta oleh agensi pertanian kerajaan berbanding nurseri swasta?
Durian Musang King, Durian Duri Hitam dan Belimbing Madu misalnya siapa yg cipta dulu?
Kalau pegawai berkenaan berani memberi amaran kpd usahawan tani dan pengusaha nurseri Melayu mcm saya, beranikah juga dia memberi amaran yg sama terhadap tauke nurseri bangsa lain?
#pengkhianatbangsa

Punyalah lama ummi mencari dumpling prawn ni rupa2nya supplier beso depan mata je selama ni

Punyalah lama ummi mencari dumpling prawn ni rupa2nya supplier beso depan mata je selama ni ?
Kisah pertemuan hari ni terjadi bila dok berfikir2 nak bagi mak ummi makan apa untuk minum petang hari ni.
So singgah laa kedai frozen depan rumah, niat hati nak beli dimsum. Sekali pekerja dia buka freezer tu mata tertumpu kat dumpling prawn macam nampak jongkong emas gituuu ? Nak ummi borong kang pekerja dia kata ummi rakus pulak! Tau laa baru lepas puasa tapi berhagak2 laa. Kedai 100m je kot dari rumah, agak2 yang dibeli tak mampu nak puaskan nafsu petang ni, suh je laa anak2 naik beskal g beli..bagi upah eskrem, berebut laa deme nak jadi runner..
Pssttt.. eskrem durian mc’d tapi..demand kan anak2 ummi ??
Alhamdulillah.. Perut mak, ummi dan anak2 sama kenyang petang ni ?
#DumplingPrawnHalal
See Translation

Bukan tugas ustaz dan ustazah sahaja untuk berdakwah kaunselor juga berdakwah dan semua yang bergelar muslim dan mukmin juga boleh berdakwah mengajak orang lain mengenal diri dan mengenal Tuhan

Bukan tugas ustaz dan ustazah sahaja untuk berdakwah, kaunselor juga berdakwah dan semua yang bergelar muslim dan mukmin juga boleh berdakwah mengajak orang lain mengenal diri dan mengenal Tuhan.
Hanya masing-masing dengan cara dan lapangan tersendiri untuk aplikasikan dakwah asalkan niatnya betul kerana Allah.
Alhamdulillah hari ni abang kaunselor bersama team Masjid Sharifah Fatimah keluar mengajak kawan – kawan Chinese dan Indian datang makan kenduri di masjid.
Selain tu turut ada mosque tour dan bantuan persekolahan kepada semua yang memerlukan tidak kira bangsa dan agama.
#All_Muslim_is_DAI’E
#Professional_Counsellor
See Translation

RICCO PERFUME SALAH SATU SENARAI WANGIAN YANG MEMIKAT HATI SI DIA , AWAK Queen ? SAYA King? , Awak

RICCO PERFUME SALAH SATU SENARAI WANGIAN YANG MEMIKAT HATI SI DIA
AWAK Queen ? SAYA King?
Awak.. awak bila nak cuba ?
Kami nak bantu anda wangi ..
Kami nak bantu anda buat side income
Kami cuba bantu sebaik mungkin,sedaya mungkin
Kami nak tengok awak happy je?
Kami nak buat semua orang suka bila dekat kita bau wangi sgt dengan ricco Perfume
Sangat best baunya harga terlajak murah .Ramai yg dah jatuh cinta dgn ricco Perfume telajak wangi ..
Awak..awak apa fikir lagi .. ?
peluang menjadi usahawan minyak wangi terkenal setaraf jenama terkenal dan jana pendapatkan dengan kebaikannya ?Anda berada di platform untuk berniaga di tempat yang betul .
Hotline: ? 0127861007
Klik link ini untuk terus wasap Hotline
http://wasap.my/60127861007/NakDaftarAgenRicco
#RiccoMalaysia
#PembekalRiccoPerfume