Akhir 2017 perbincangan awal antara saya al Fadhil Kadhi Jengka dan NGO Hubbul Quran untuk mengadakan Bengkel Tahsin Tajwid

Akhir 2017..perbincangan awal antara saya, al-Fadhil Kadhi Jengka dan NGO Hubbul Quran untuk mengadakan Bengkel Tahsin Tajwid
Januari..tetapkan kumpulan sasarnya..90 orang dari PAID Jengka yg terdiri daripada Imam, Bilal, Guru KAFA, Guru Quran di asrama..dan 30 orang staf UiTM..bincang ttg tarikh..venue..costing dsb..
Hari ini..alhamdulillah..dihadiri oleh 94 orang dari PAID dan 50 orang staf UiTM
Sekalung penghargaan atas sokongan & sumbangan Rektor UiTM Prof Dr Mohd Nazip, Pengarah Pusat Islam USIM Prof Madya Dr Khairul Anuar Mohamad (Penceramah), Ustaz Zaharuddin Alias (Kadhi Jengka), Ustaz Shukri & Team dari Hubbul Quran..Ustaz Abu Aufa dll..Semoga diterima Allah sbg amal soleh kita semua
See Translation

Baca Yang Ini Juga Dengan Tenang Ya Dalam keberadaan kita di Mesir bagi yang pernah diberikan peluang oleh Allah belajar di Mesir kadang kala kita terlupa wujudnya Jabhah Ulama al Azhar yang terdiri padanya para ulama yang gah dan disanjungi

Baca Yang Ini Juga Dengan Tenang Ya
Dalam keberadaan kita di Mesir (bagi yang pernah diberikan peluang oleh Allah belajar di Mesir) kadang kala kita terlupa wujudnya Jabhah Ulama al-Azhar yang terdiri padanya para ulama yang gah dan disanjungi. Ia himpunan ulama al-azhar yang ramai. Kita pula hanya mengenali seorang atau dua sahaja.
Sehingga kini Jabhah Ulama al-Azhar masih “garang” dan “tegas terhadap isu semasa. Seperti isu Jabhah menolak secara keras cadangan oleh Wizarah …
Continue ReadingSee Translation

ibu bayi itu seorg jururawat

ibu bayi itu seorg jururawat. kakitangan kesihatan. Bayangkan semua jururawat wanita malaysia berhenti. digantikan dgn jururawat lelaki atas dasar mengembalikan kedudukan wanita di rumah bersama anak2 dan kaum bapa mencari rezeki..
bersediakan anda di bidani jururawat lelaki bersama doktor lelaki tanpa kehadiran walau seorg pun staff wanita?
kaum lelaki mungkin tdk kisah .. jururawat lelaki atau perempuan
sepatutnya semakin membangun negara tercinta ini, semakin terserlah kamatangan dan kemahiran berfikir rakyatnya
pandang dgn matang,
pandang dgn hati
jgn cepat menghukum.

Butik ambil alih office

Butik ambil alih office.
.
Bukan manage pindah rumah je, tapi manage juga office yang nak ditutup. Sedih? Menipu lah tak sedih dengan kos nak siapkan office sekarang ni melebihi RM20k.
.
Tapi kos ini juga hasil dari keuntungan jualan Mary Jardin 100% bukan berhutang bank atau mana-mana individu. Cop-cop tapi waktu nak siapkan ada jugak lah pinjam dengan mak mertua sikit sebab tak sempat duit masuk. Tapi income masuk je terus bayar lah.
.
RM20k bukan sikit, menipu lah tak terasa kos tersebut. Tapi rasanya belum masanya sekarang nak run company branch’s walau Nozie layak sahaja terima jawatan tersebut.
.
Seperti yang Nozie inform sebelum ni, bukan stop bisnes Mary Jardin, cuma tak nak terikat dengan HQ lagi. Nak bebas berbisnes, sampai 1tahap rasa yakin, Nozie open lah Branch Outlet ok ✌. Berangan tu memang Nozie suka ?.
.
Ada orang cakap, “Rugi tutup Branch outlet”. Sebenarnya tak rugi sebab income seperti biasa sahaja. Hihihi. Beza Nozie bebas dan tidak terikat.
.
Pasal office ni pulak, Hari ni bermula lah kemasukkan bisnes butik di sini, bertukar lah Signboard nanti dan cermin juga akan clear nampak butik Lavish Aurah.
.
Doakan dipermudahkan urusan pertukaran office ke boutique ni segera. Sakit pinggang angkat barang-barang office ?. File-file office pun boleh tahan berat, apatah lagi rak-rak dan meja-meja.
.
Siapa duk area Kuala Terengganu nantikan launching Lavish Aurah yer, jangan lepaskan peluang sebab harga pun special hari launching sahaja.
.
Duk main angkat barang, pindah randah aje ni. Belakang pun dah sakit, siapa tahu tempat berurut area Kuala Terengganu ni ye. Jumaat ni rasa nak berurut je, harap minggu ni last laaaa.
.
Pindah rumah pun tak selesai lagi, bilik kaklong kakngah tak siap lagi, request aircond pun dah, cabut aircond bilik dia di rumah lama je. Kakngah plak request bilik colour pink, aduiii pengsan ade anak dara.
.
Akhir tahun holiday pls abang Khairil Nazleen ?.

Nak kek buah moist tapi tak sanggup tunggu kukus 4 jam? Jangan risau

Nak kek buah moist tapi tak sanggup tunggu kukus 4 jam? Jangan risau. Ni ada resepi kek buah berempah versi rebus dan bakar 1 jam sahaja. Kek buahnya sangat lembap dan moist macam kek kukus 4 jam. Ada rasa masam manis dan berempah.
Bahan:
– 2 cawan kismis (boleh guna mixed fruits)
– 2 cawan air
– 2 cawan gula perang
– 2 cawan mentega (200g)
– 2 cawan tepung gandum
– 3 biji telur
– 1 cawan kelapa parut kering
– 1 sudu kecil serbuk kayu manis
– 1 sudu kecil parutan kulit limau
– 1/2 biji jus lemon
– secubit garam
– bunga lawang dan buah pelaga (jika suka)
– 1 genggam biji badam (rendam air panas – kupas kulitnya)
Cara:
– Rebus kismis atau mix fruits bersama air dan gula perang. Biarkan sehingga menggelegak.
– Masukkan bunga lawang dan pelaga (jika suka).
– Perahkan lemon dan masukkan mentega.
– Tutup api. Masukkan bahan kering – tepung, kelapa parut kering, serbuk kayu manis.
– Masukkan telur dan kaupkan dalam tepung. Tak payah tunggu sejuk. Gaul rata sehingga semua bahan sebati.
– Gris bekas 20cm acuan pembakar. Masukkan adunan ke dalamnya. Aturkan biji badam di bahagian atas kek.
– Bakar dalam ketuhar. 30 minit pertama 165C dan 30 minit terakhir 145C atau sehingga masak. Cucuk dengan lidi sate – jika lidi licin maknanya kek sudah masak.
Perkongsian Raudzah Roslan
Sila SHARE dan TAG supaya lebih ramai boleh mencuba resepi ini.
Like page Fendy N untuk perkongsian menarik sekitar alam maya.
Oleh admin Fendy Noordin

Bila kejahatan (dosa) yang kita lakukan, Allah balas atas kejahatan tersebut

Bila kejahatan (dosa) yang kita lakukan, Allah balas atas kejahatan tersebut.
Ucapkanlah Alhamdulillah.
Itu tandanya Allah beri peringatan untuk kita tak ulang lagi. Allah sayang kita.
Kita risau….
Kalau lepas buat kejahatan… Demi kejahatan… Tiada balasan dari Allah… Tiada apa.. Malah diberi lagi nikmat..
Allah balas di Akhirat.. Buat selamanya… Di Alam Akhirat… Itu lebih menakutkan.
“Sesungguhnya sehari disisi Tuhanmu adalah seperti seribu tahun menurut perhitunganmu.” (QS. Al Hajj: 47).

PENDAFTARAN EJEN DROPSHIP BAGI KAWASAN SELANGOR TU7UH 2018 KINI DIBUKA TERHAD

PENDAFTARAN EJEN DROPSHIP BAGI KAWASAN SELANGOR TU7UH 2018 KINI DIBUKA (TERHAD).
Pada tuan/puan yg berminat utk menjadi ejen DROPSHIP SELANGOR Jus Kolesterol TU7UH, sila booking kawasan anda seperti senarai dibawah.
Utk BOOKING KAWASAN tuan/puan sila klik link ini. https://goo.gl/forms/XFv2scaz4PzXwCs13
APAKAH KEBAIKAN MENJADI DROPSHIP JUS TU7UH?
> Tak wajib promote
> Customer akan contact anda
> HQ akan buat iklan utk anda
> Tak perlu modal
> Tak perlu simpan stok
> Tak perlu yuran dropship
> Stokis daerah akan tolong anda
> Tak perlu pos
> Testimoni beribu
BERIKUT ADALAH KAWASAN2 YANG BAGI EJEN DROPSHIP YG KAMI CARI.
(Sila refer pada nama kawasan yang bermula dengan “Ejen”. Booking kawasan anda mulai hari ini. Bagi kawasan negeri lain akan di buka tak lama lagi.)
STOKIS TU7UH SHAH ALAM
• Ejen Bukit Jelutong
• Ejen Kota Kemuning
• Ejen Glenmarie
• Ejen TTDI Jaya
• Ejen Denai Alam
STOKIS TU7UH PETALING JAYA
• Ejen Petaling Jaya
• Ejen Subang Jaya
• Ejen Kelana Jaya
• Ejen Damansara
• Ejen Puchong
• Ejen Serdang
• Ejen Seri Kembangan
STOKIS PUCHONG
• Ejen Bandar Kinrara
• Ejen Putra Perdana Puchong
• Ejen Pusat Bandar Puchong
STOKIS TU7UH KELANG
• Ejen Kapar
• Ejen Meru
• Ejen Pandamaran
• Ejen Bukit Raja
STOKIS TU7UH SABAK BERNAM
• Ejen Sekinchan
• Ejen Bagan Nakhoda Omar
• Ejen Sungai Ayer Tawar
• Ejen Panchang Bedena
• Ejen Pasir Panjang
STOKIS TU7UH BULOH
• Ejen Paya Jaras
• Ejen Saujana Utama
• Ejen Bukit Rahman Putra
STOKIS TU7UH GOMBAK
• Ejen Kundang
• Ejen Kuang
• Ejen Ulu Klang
• Ejen Selayang
• Ejen Batu Caves
• Ejen Gombak Setia
STOKIS TU7UH RAWANG
• Ejen Tasik Puteri
• Ejen Bdr Country Homes
• Ejen Pekan Rawang
• Ejen Sungai Buaya
• Ejen Bukit Beruntung
STOKIS TU7UH KUALA SELANGOR
• Ejen Tanjung Karang
• Ejen Batang Berjuntai
• Ejen Api-api
• Ejen Jeram
• Ejen Ijok
STOKIS TU7UH HULU SELANGOR
• Ejen Kuala Kubu Bharu
• Ejen Rasa
• Ejen Serendah
• Ejen Ulu Yam
• Ejen Ulu Bernam
• Ejen Batang Kali
STOKIS TU7UH SEPANG
• Ejen Dengkil
• Ejen Cyberjaya
• Ejen Salak Tinggi
• Ejen Sungai Pelek
STOKIS TU7UH KUALA LANGAT
• Ejen Teluk Panglima Garang
• Ejen Morib
• Ejen Jenjarom
• Ejen Banting
• Ejen Sijangkang
• Ejen Tanjung Sepat
STOKIS TU7UH HULU LANGAT
• Ejen Kajang
• Ejen Cheras
• Ejen Semenyih
• Ejen Balakong
• Ejen Bangi
• Ejen Beranang
• Ejen Hulu Langat
• Ejen Ampang Jaya
See Translation

Info Program PH Pendang BICARA TAWARAN PAKATAN HARAPAN PRU14 Tarikh 07 APRIL 2018 SABTU Tempat Pekan Tokai Pendang Masa 9 00 Malam Bersama Key Note Speaker Abdul Razak Khamis Pengerusi PH Pendang Panelis Dato Mahfuz Omar Ahli Parlimen Pokok Sena Dato Ir A

Info Program PH Pendang
?? BICARA TAWARAN PAKATAN HARAPAN PRU14 ??
Tarikh : 07 APRIL 2018 SABTU
Tempat : Pekan Tokai Pendang
Masa : 9.00 Malam
Bersama :
? Key Note Speaker
– Abdul Razak Khamis
(Pengerusi PH Pendang)
? Panelis
✅ Dato’ Mahfuz Omar
(Ahli Parlimen Pokok Sena)
✅ Dato’ Ir Amiruddin Hamzah
(Adun Anak Bukit )
✅ Ustaz Abu Hafiz
( Timb. Pengarah Biro Dasar & Strategi PPBM)
✅ Ust. Mohd Firdaus Jaafar
(Penyelaras Dun Tokai)
✅ Mohd Asmirul Anuar
(Ketua Pemuda PH Kedah)
? Moderator
✅ Muzzammil Ismail
(Exco Pemuda Nasional PPBM )
SEMUA DIJEMPUT HADIR
Anjuran : Pemuda PH Pendang
#GegarPemuda
#DunTokai
#DunSgTiang
#PendangPastiBerubah

Sejadah purple cantik dari insan istimewa

Sejadah purple cantik dari insan istimewa.
.
Terima kasih buat adik disayangi Athirah Ariffin di atas pemberian sejadah, fridge magnet dari mekah ini. Terharu sangat.
.
Terima kasih terutamanya kerana sudi mendoakan diri ini di sana. Meminta petunjuk dan jalan buat diri ini.
.
Tahniah berjaya uprank Ultimatum iaitu pangkat tertinggi dalam Mary Jardin pada bulan June. Tiada persahabatan yang sempurna, tapi jadi lah pelengkap dalam perhubungan dan sentiasa dalam dakapan bimbingan ke syurga.
.
Terima kasih sekali lagi. In Sya Allah, kejayaan yang sebenar ialah kejayaan kita ke syurga allah swt, dunia ini hanya persinggahan seketika hanya untuk bekalan di sana yang kekal.
.
Bersangka baik lah sentiasa perancangan allah dan bersangka baik juga lah sesama manusia.
.
.
Ikhlas,
Sharifah Nurzeah