SEMUA JADI KALANG KABUT KENAPA ?? , Nak mulakan berniaga tapi tak ada modal !!, Nak meniaga tapi tak pandai !!, Duit masuk takde , yang terbang…

SEMUA JADI KALANG KABUT KENAPA ??
Nak mulakan berniaga tapi tak ada modal !!
Nak meniaga tapi tak pandai !!
Duit masuk takde , yang terbang banyak??
Tak tahu cara nak mula bisnes online !!
Macam mana caranya ??
Nak income masuk 1 hari RM500.?
Abang nak open stokis daerah dan agen kawasan untuk product viral nie abang ajar sampai pandai ?
abang tak buka ramai- ramai, siapa cepat dia dapat jadi akak dengan abang kawasan ??
#KELEBIHAN
?❌Tanpa Yuran tahunan daftar terus dapat barang
? Stock disediakan
?Order stock hanya di Whatspp group
?89% Off line dan boleh juga offline
?‍♂??Training on line hanya di Whatspp group
?Gift untuk customer disediakan
☕️?Testimoni real disediakan
?Ayat copywriting power disediakan
?Gambar product disediakan
?Tugas Anda Promot je
? Stock barang dihantar melalui pos dan juga boleh COD tengok kawasan
? Untung – AWAK terus masuk ke kocek solid
Hubungi direct abang segera dan jadilah yang terawal ?klik sini : ?
wasap.my/60127861007/Agen
wasap.my/60127861007/Stokis
Siapa dah habis baca tue ringan2 kan tangan klik #SHARE .Mana tahu korang dapat beri peluang yang nak cari side income, korang dapat pahala ??Terima kasih ☺️

SEMUA JADI KALANG KABUT KENAPA ?? , Nak mulakan berniaga tapi tak ada modal !!, Nak meniaga tapi tak pandai !!, Duit masuk takde , yang terbang…

SEMUA JADI KALANG KABUT KENAPA ??
Nak mulakan berniaga tapi tak ada modal !!
Nak meniaga tapi tak pandai !!
Duit masuk takde , yang terbang banyak??
Tak tahu cara nak mula bisnes online !!
Macam mana caranya ??
Nak income masuk 1 hari RM500.?
Abang nak open stokis daerah dan agen kawasan untuk product viral nie abang ajar sampai pandai ?
abang tak buka ramai- ramai, siapa cepat dia dapat jadi akak dengan abang kawasan ??
#KELEBIHAN
?❌Tanpa Yuran tahunan daftar terus dapat barang
? Stock disediakan
?Order stock hanya di Whatspp group
?89% Off line dan boleh juga offline
?‍♂??Training on line hanya di Whatspp group
?Gift untuk customer disediakan
☕️?Testimoni real disediakan
?Ayat copywriting power disediakan
?Gambar product disediakan
?Tugas Anda Promot je
? Stock barang dihantar melalui pos dan juga boleh COD tengok kawasan
? Untung – AWAK terus masuk ke kocek solid
Hubungi direct abang segera dan jadilah yang terawal ?klik sini : ?
wasap.my/60127861007/Agen
wasap.my/60127861007/Stokis
Siapa dah habis baca tue ringan2 kan tangan klik #SHARE .Mana tahu korang dapat beri peluang yang nak cari side income, korang dapat pahala ??Terima kasih ☺️

” Sebuah perkahwinan yang baek itu adalah perkahwinan yang memberi ketenangan hati kepada suami dan isteri

” Sebuah perkahwinan yang baek itu adalah perkahwinan yang memberi ketenangan hati kepada suami dan isteri. Rasa lapang dada dan makin mudah beribadah. Ia juga dimanifestasikan dengan orang sekeliling kita (keluarga terutamanya) turut merasa gembira dengan perkahwinan tersebut.
Kalo perkahwinan kita buat kita rasa serabut, makin tak tenang, dan orang sekeliling pun rasa tak selesa, cubalah cek rumahtangga kita. Mungkin ada yang tak kena.”
Rumahtangga adalah medan ibadah. Medan ibadah seharusnya sebuah medan yang lapang dan membuatkan kita menjadi hamba Allah yang lebih baek. Kalo berlaku sebaliknya, cubalah untuk baiki semampunya.
Yang penting kena ingat bahawa rumahtangga kita adalah ibadah. Kalo dalam rumahtangga tu dah tak jadi ibadah, maka itu salah. Sebab matlamat perkahwinan itu selaen ia adalah fitrah, adalah untuk mencapai taqwa kepada Allah.
Ibadah bukan cuma tentang nafkah zahir dan batin. Tapi ibadah adalah tentang hubungan seorang hamba dengan Tuhan.
Kalo semakin baek hubungan hamba dengan Tuhan, insya Allah perkahwinan itu adalah perkahwinan yang baek.
Tazkirah petang Sabtu untuk diri sendiri hasil diskusi dengan orang-orang yang taqarrub ilallah ameen.
Regards,
NH. 😉

“Aku beli nasi minyak untuk kau

“Aku beli nasi minyak untuk kau. Tapi lauk ayam masak merah. Kau taksuka kari kan?”
Bila ada orang yang ‘ambil berat’ tentang apa yang kita suka dan taksuka, kita rasa happy sangat. Rasa disayangi sangat.
Hargailah orang disekeliling kita. Zahirkanlah rasa kasih sayang sesama kita. Tunjuklah rasa ambil berat.
Bila kita gembirakan orang laen, Allah akan gembirakan kita. Percayalah!
Dan hargailah orang yang sayang pada kita. Bukan semua orang boleh sayang kita dengan ikhlas.
Regards,
NH. 😉

Bila ibu tiada di rumah, terasa lain kesunyiannya

Bila ibu tiada di rumah, terasa lain kesunyiannya. Terasa seperti ada yang kurang. Terasa tiada serinya.
Itulah peranan paling besar seorang ibu. Padanya ada kasih sayang buat seisi rumah. Padanya ada kesempurnaan buat sebuah keluarga.
Sebab tu banyak orang pesan, carilah ibu yang terbaek untuk anak-anakmu. Kerana itulah madrasah iman dan lubuk kasih sayang buat anak-anak.
Sebaek-baek hadiah dari seorang ayah kepada anaknya adalah hadiah seorang ibu yang kuat imannya, banyak ilmunya, lapang dan bersih hatinya, tertib akhlaknya dan kaya dengan kasih sayang.
Maka sebab tu sebagai seorang perempuan kena sentiasa persiapkan diri untuk jadi madrasah buat anak-anak. Kena cari ilmu, kena jaga iman, kena berakhlak dengan baek dan kena jaga hati.
Alang-alang menjadi perempuan, biar jadi perempuan terhormat dengan ilmu dan akhlaknya. Doakan Husna berjaya menjadi salah seorang darinya. Ameen.
Salam keberkatan hari Jumaat.
Regards,
NH. 😉

Raya tahun nie ada yang plan nak pakai iner silang tak

Raya tahun nie ada yang plan nak pakai iner silang tak ?
Nah ! Qila tunjuk iner silang yang super duper selesa. Dengan harga rm35 korang dah boleh bergaya macam neelofa dah. Entah2 lagi syantikk dari neelofa. Hehe.
Material kain yang best, tak panas dan lembut sangat. Yang paling penting bila pakai tak nampak kepala besar. Dia ada tali kat belakang so korang boleh ejas nak ketat mana even korang ikat ketat pun sure tak sakit telinga. Serius nie taw ?
Sebelum jual ai dh try thats why ai boleh cerita apa yang best pasal iner nie. Kalau tak caya boleh tengok kat komen ok ke tak ok ai pakai.
Banyak choice yag ada so selamat menjamu mata ye kekakaks semua. hihi.
Berminat ? Direct tekan link kat bawah ?
www.wasap.my/60179519901

Kalau tak dapat jadi Batu Permata jangan jadi Batu Api ingat sikit Batu Nisan

“Kalau tak dapat jadi Batu Permata, jangan jadi Batu Api, ingat sikit Batu Nisan.”
Batu api ni ialah orang yang suka menghasut atau melaga-lagakan orang. Maksudnya merosakkan hubungan sesama manusia. Hukumnya adalah haram dan merupakan di antara dosa-dosa besar. Moga kita dijauhkan.
Sabda Rasulullah S.A.W.: “Tidak akan masuk syurga golongan Nammam”. (Hadith riwayat Imam Al-Bukhari dan Imam Muslim)
“Ya Allah, jauhkanlah diri kami daripada segala sifat mazmumah dan hiasilah diri kami dengan sifat mahmudah.”
See Translation

Fuh! Cuci mataaa

Fuh! Cuci mataaa..
Banglo di Tropicana Golf & Country Resort, PJ.
Ada ke yang nak settle down, pencen, rehat-rehat di rumah main golf? Hehe.
Memang puas hati lah duduk rumah ni.
Nak ajak satu family anak cucu duduk sekali pon best! Ada 7 bilik tidur dan 7 bilik air!
Harga memang padan lah dengan kecantikan dan keluasan tanah rumah ni 9,451sq.ft..
RM8mil negotiable.
Sapa refer pembeli kita kongsi-kongsi la rezeki hehe.
Muslih Thani
0197527157

BUAT KEBAIKAN/SEDEKAH ELOK DISEMBUNYIKAN ATAU BOLEH SECARA TERANG TERANGAN? , Fatwa Syaikh Abdullah bin Abdil Aziz Al Aqil,

BUAT KEBAIKAN/SEDEKAH ELOK DISEMBUNYIKAN ATAU BOLEH SECARA TERANG TERANGAN?
Fatwa Syaikh Abdullah bin Abdil Aziz Al Aqil
.
Soalan:
Seorang laki-laki berkata : “Saya memiliki 2 orang teman, salah satu diantara keduanya bersedekah dengan sesuatu yang sedikit atau banyak, akan tetapi ia melakukannya dengan sembunyi-sembunyi sampai-sampai tidak diketahui oleh orang lain. Sedangkan teman yang lain, bersedekah dengan terang-terangan dan tidak peduli dengannya, serta saya mengetahui dari sifatnya mengenai kejujuran niatnya, ikhlas, serta jauh dari perbuatan riya’. Maka manakah yang lebih utama, menampakkan sedekah atau menyembunyikannya? Mohon beri kami fatwa, semoga Alloh memberikan pahala kepada anda.
.
Jawapan:
Pada asalnya bersedekah dengan sembunyi-sembunyi itu lebih utama. Berdasarkan firman Allah ta’ala
إِن تُبْدُوا الصَّدَقَاتِ فَنِعِمَّا هِيَ وَإِن تُخْفُوهَا وَتُؤْتُوهَا الْفُقَرَاءَ فَهُوَ خَيرٌ لَّكُمْ
”Jika kamu menampakkan sedekah(mu), maka itu adalah baik sekali. Dan jika kamu menyembunyikannya dan kamu berikan kepada orang-orang fakir, maka menyembunyikan itu lebih baik bagimu”
.
Dan diriwayatkan dari Abu Hurairoh –rodhiallahu’anhu– dari Nabi –shollallahu ‘alaihi wasallam– ia bersabda :
سبعة يظلهم الله في ظله، يوم لا ظل إلا ظله…”، وذكر منهم: “ورجل تصدق بصدقة فأخفاها؛ حتى لا تعلم شماله ما تنفق يمينه
”Ada tujuh golongan manusia yang akan mendapat naungan Allah pada hari yang tidak ada naungan kecuali naungan-Nya …(dan disebutkan salah satu dari mereka)… dan laki-laki yang bersedekah kemudian menyembunyikan sedekahnya, hingga tangan kirinya tidak mengetahui apa yang diinfakkan oleh tangan kanannya” (Muttafaq ‘alaih)2.
.
Ini adalah hukum asal dari sedekah, bahwa menyembunyikannya lebih utama. Akan tetapi jika terdapat manfaat yang lebih besar dengan menampakkannya, seperti contohnya (pada masalah zakat) jika dilakukan dengan sembunyi-sembunyi maka akan terdapat prasangka buruk yaitu dianggap tidak membayarkan zakat. Atau manusia akan mencontoh untuk bersedekah jika menampakkan zakatnya, maka hal tersebut termasuk dalam makna hadits
من سنّ سنة حسنة فله أجرها وأجر من عمل بها إلى يوم القيامة
“Barangsiapa yang membuat contoh yang baik maka dia akan mendapatkan pahala dan pahala orang yang beramal dengannya sampai hari kiamat”.
.
Dan yang serupa dengan itu dari amal-amal sholih lainnya. Maka pada keadaan seperti itu, menampakkan sedekah adalah lebih utama. Allahu a’lam.

Alhamdulilah selesai haritu memberi penghargaan kepada pemenang-pemenang anugerah Perunding Hartanah dan Valuer MN Associates di malam Gala Dinner MN…

Alhamdulilah selesai haritu memberi penghargaan kepada pemenang-pemenang anugerah Perunding Hartanah dan Valuer MN Associates di malam Gala Dinner MN Associates.
Menggabungkan dua cawangan MN Kuala Lumpur dan MN Shah Alam.
Kekalkan momentum dan mungkin ada ramai muka baru yang mengungguli carta.
InsyaAllah kami di MN Associates komited membantu anda dalam urusan hartanah.
#MNAssociates
#MNGaladinner