Tidak keterlaluan dikatakan pada era pasca modenisme hari ini dengan munculnya Ahzab moden dengan pelbagai warna membawa dan menghidupkan semula segala tabiat Jahiliyyah buku ini antara salah satu yang wajib dimiliki dan dipelajari oleh seorang Muslim bag

Tidak keterlaluan dikatakan pada era pasca modenisme hari ini dengan munculnya Ahzab moden dengan pelbagai warna membawa dan menghidupkan semula segala tabiat Jahiliyyah buku ini antara salah satu yang wajib dimiliki dan dipelajari oleh seorang Muslim bagi mengelakkan diri dan keluarganya tenggelam dalam tabiat Jahiliyyah.
Kata Umar bin Al-Khattab RA:
‎إنما تنقض عرى الإسلام عروة عروة إذا نشأ في الإسلام من لم يعرف الجاهلية
” Sesungguhnya tercabut ikatan islam itu simpulan demi simpulan apabila tumbuh dalam Islam mereka yang tidak mengetahui Jahiliyyah”
[ Minhaj Al-Sunnah 2/398, 4/590, Majmuk Al-Fatawa 10:301, 15/54 ]
Alhamdulillah buku ini sudah diterjemahkan dan diterbitkan dengan baik oleh team Maktabah Dar ar-Rakhis dan Pustaka Ilmu Salaf, Semoga Allah memberatkan timbangan mizan mereka dengan ganjaran dan pahalaNya atas usaha penterjemahan ini.

In Sha Allah Kitab Himpunan Risalah Dan Peringatan Yang Bermanfaat terjemahan kepada karya Agung Al Imam Al Allamah Al Arifbillahi Wa Rasulih Al Habib Ahmad Bin Zein Al Habsyi ra

In Sha Allah…
Kitab “Himpunan Risalah Dan Peringatan Yang Bermanfaat” terjemahan kepada karya Agung Al Imam Al Allamah Al Arifbillahi Wa Rasulih Al Habib Ahmad Bin Zein Al Habsyi ra,
“Ar Risalah Al Jami’ah Wa At Tazkirah An Nafi’ah”
Telah berada di Pasaran.
Buat pertama kalinya,
Cetakan Matan beserta terjemahan di dalam bahasa melayu.
Sesuai untuk semua golongan.
Matan arabnya juga tidak berbaris melatih pembaca mengaplikasikan ilmu Nahwu dan Sorof di dalam pembelajaran
Untuk tempahan dan Daurah,
Sila hubungi:
+60173009905
p/s: Harga promosi di berikan kepada pembeli yang terawal.
–> Harga Khas di berikan kepada Madrasah-madrasah dan Masjid-masjid.

Assalaamualaikum semua

Assalaamualaikum semua…
Selamat lah sudah Dermalene 72 Hour Merdeka SALE. Thank you very much for your purchase. Baru sempat nak update yg Adania dah berjaya masuk page Khairul Yoi!
Sebenarnya one of the reasons jarang update pasal Adania sebab the product speaks for itself. Diam diam pun order masuk. Tak promote pun orang PM. Alhamdulillah kalau produk berkualiti dan ada reputasi yang baik kita tak perlu susah payah cari customer dan close sale.
Banyak barang yang out of stock sekarang sebab kita baru lepas Founder sale last month. But they will InshaAllah be restocked within 2 weeks. Book yours now!
#AdaniaBloom
#DermaleneBuddy
#AdaniaAgent

KASIHAN nasib masyarakat Orang Asli di Kg Lubuk Perah, Bera, Pahang

KASIHAN nasib masyarakat Orang Asli di Kg Lubuk Perah, Bera, Pahang.
Menurut Tok Batin Hajemie Perah keadaan air Sg Bera kini tersangat keruh akibat penerokaan tanah di Hulu Sg Bera, khususnya pembalakan.
Lebih malang, projek bekalan air paip menggunakan telaga bawah tanah yg disediakan oleh Kerajaan pula sudah tidak berfungsi sejak beberapa tahun lalu.
Kebetulan petang tadi saya ke Pekan Kerayong, Bera dan nampak lori balak sarat dgn muatan berduyun-duyun keluar dari Hutan Bera walaupun hari dah senja.
Biasanya paling banyak balak disusun dua baris satu trailer tapi kali ni tiga baris la pulak.
Selain yg terdedah, ada juga lori membawa kayu balak yg bertutup dgn canvas atau dikenali dgn “lori balak kelubung”.
Nampaknya semakin teruk kemusnahan hutan semulajadi di Pahang dari kawasan tadahan air tasik hinggalah ke kawasan tadahan air sungai di banjaran-banjaran gunung.

KASIHAN nasib masyarakat Orang Asli di Kg Lubuk Perah, Bera, Pahang

KASIHAN nasib masyarakat Orang Asli di Kg Lubuk Perah, Bera, Pahang.
Menurut Tok Batin Hajemie Perah keadaan air Sg Bera kini tersangat keruh akibat penerokaan tanah di Hulu Sg Bera, khususnya pembalakan.
Lebih malang, projek bekalan air paip menggunakan telaga bawah tanah yg disediakan oleh Kerajaan pula sudah tidak berfungsi sejak beberapa tahun lalu.
Kebetulan petang tadi saya ke Pekan Kerayong, Bera dan nampak lori balak sarat dgn muatan berduyun-duyun keluar dari Hutan Bera walaupun hari dah senja.
Biasanya paling banyak balak disusun dua baris satu trailer tapi kali ni tiga baris la pulak.
Selain yg terdedah, ada juga lori membawa kayu balak yg bertutup dgn canvas atau dikenali dgn “lori balak kelubung”.
Nampaknya semakin teruk kemusnahan hutan semulajadi di Pahang dari kawasan tadahan air tasik hinggalah ke kawasan tadahan air sungai di banjaran-banjaran gunung.

BUKTI AIR SG PAHANG SEMAKIN TERCEMAR

BUKTI AIR SG PAHANG SEMAKIN TERCEMAR… sejak beberapa hari lalu penternak ikan Patin dalam Sg Pahang di Temerloh mula mengalami fenomena kematian ikan secara besar-besaran walaupun air sungai surut.
Jika kematian ikan dalam sangkar pada musim tengkujuh dikatakan berpunca dari arus air deras… sekarang ketika air surut pula apalah lagi alasannya kalau bukan kualiti air Sg Pahang semakin teruk?
Pemerhatian fizikal mendapati ikan yg mati mempunyai kesan berkudis yg dipercayai berpunca dari bakteria, kulat dan mungkin juga racun!

BUKTI AIR SG PAHANG SEMAKIN TERCEMAR

BUKTI AIR SG PAHANG SEMAKIN TERCEMAR… sejak beberapa hari lalu penternak ikan Patin dalam Sg Pahang di Temerloh mula mengalami fenomena kematian ikan secara besar-besaran walaupun air sungai surut.
Jika kematian ikan dalam sangkar pada musim tengkujuh dikatakan berpunca dari arus air deras… sekarang ketika air surut pula apalah lagi alasannya kalau bukan kualiti air Sg Pahang semakin teruk?
Pemerhatian fizikal mendapati ikan yg mati mempunyai kesan berkudis yg dipercayai berpunca dari bakteria, kulat dan mungkin juga racun!

Rumah Teres 1 Tingkat Di Batu Gajah Perak

Rumah Teres 1 Tingkat Di Batu Gajah, Perak
Telah siap di bina beserta CF.
3 Bilik & 2 Bilik Air
Keluasan Tanah 20 x 60
Tinggal beberapa unit sahaja lagi.
Terletak 4 km dari Bandar Batu Gajah.
Berdekatan Surau dan tak jauh dari Sekolah, Masjid, KTM Batu Gajah, Hospital Batu Gajah, Restoran dan lain-lain.
Tak perlu bayar apa-apa semasa belian.
100% pinjaman dari LPPSA.
Khas untuk kakitangan kerajaan yang bergaji pokok
RM1,650-00 dan ke atas.
HUBUNGI / WHATSAPP SEGERA
012-2064129 ZAINUDIN
www.wasap.my/60122064129

Musafir selain daripada makna umum yang kita sering dengar iaitu rehlah bergerak dari satu tempat ke satu tempat yang lain

Musafir,
selain daripada makna umum yang kita sering dengar iaitu rehlah, bergerak dari satu tempat ke satu tempat yang lain.
Kalimah musafir adalah berasal dari perkataan sa-fa-ra (سفر) yang membawa maksud ”menjadi jelas, cerah atau bercahaya”
Bila disebut sebagai ”as-sifru”, maknanya bertukar menjadi “kitab yang besar” pula, seperti yang kita dengar dalam perbahasan perbandingan agama ”asfar Musa al-khamsah” iaitu sebahagian daripada isi kitab Taurat.
.
Inilah kalimah yang Allah taala gunakan dalam alQuran untuk menjelaskan sedalamnya makna kembara, perjalanan, travel, backpack, dan tour.
Hakikatnya musafir memberi kita lebih pencerahan dan makna dalam melihat kehidupan. Bermusafir seharusnya menjadikan kita kitab yang bergerak, yang penuh dengan penjelasan, pencerahan dan hikmah.
Maka, jadilah sang pengembara yang keluar menjelajahi dunia, beroleh ilmu dan pencerahan dari segenap pelusuk benua, hingga kita menjadi sebuah kitab besar penuh hikmah yang tidak pernah henti memberi manfaat dan makna.
.
“The world is a book and those who do not travel read only one page” – St Agustine
“Traveling—it leaves you speechless, then turns you into a storyteller” – Ibn Battutah
.

SIAPA NAK BELAJAR MEKAP CAMNI FREE JER??!, Well

SIAPA NAK BELAJAR MEKAP CAMNI FREE JER??!
Well… Korang ingat tak this look i had masa nak pergi dating dengan husband haritu? Iols takde la terer nak mekap sendiri. Masa tu my bff cum MUA hebat Anis Nh yang mekapkan. Cantik kan?
Tapi sampai bila nak panggil orang mekapkan? Kan best kalau kita dah pandai conteng muka sendiri? Conteng bukan sebarang conteng taw. Contengan ala Makeup No Makeup. It’s like you’re born this way gitu.
Ok kerana Kak Mun korang ni baik hati… I hereby announce siapa yang beli set #Dermalene Merdeka SALE ni akan dapat FREE pass to Makeup With Anis. Best tak? Dah lah produk pun dapat diskaun, dapat belajar mekap FREE pulak tu!
Only a few spots left. Jejoms grab this offer NOW!
#DermaleneBuddy?
#MakeupWithAnis